,,BINE CĂ S-A ÎNTÂMPLAT ALUNECAREA”

,,Bine că s-a întâmplat alunecarea”. Este afirmația președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în legătură cu o alunecare de teren apărută recent pe un tronson de drum aflat în reabilitare. Informația a apărut inițial în mediul on-line, unde un localnic din zona Bisoca a postat un filmuleț, care arăta cum o porțiune din asfaltul de pe Drumul Județean 204 C Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca a fost ruptă de o alunecare de teren. Primul strat de asfalt a fost turnat în urmă cu un an de zile.

Neagu recunoaște că zona este cunoscută de ani buni ca fiind predispusă la dese alunecări de teren sau la aluviuni, în urma precipitațiilor abundente. Lucrările de forare și de consolidare în zonă au fost demarate în urmă cu 4 ani, adică din vara lui 2020.

În luna aprilie a acestui an, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, anunța că drumul care leagă comuna Vintilă Vodă de comuna Bisoca și continuă până la granița cu județul Vrancea va fi finalizat în vara lui 2024.

Spre finele lunii septembrie, șeful Consiliului Județean a declarat că drumul care nu a mai fost modernizat de zeci de ani, este în curs de reabilitare, iar lucrările ar urma să fie finalizate, cel mai probabil, anul viitor. Neagu afirmă că drumul va fi sub o atentă monitorizare, după recepție, în mandatul noului președinte al Consiliului Județean, Lucian Romașcanu.

Modernizare Drumului Județean 204C Vintilă-Vodă – Sărulești – Bisoca este o investiție derulată cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Related posts